Minimal yet distinctive, we developed a ‘future lab’ blueprint design concept for skincare and aesthetics specialists, The Cavendish Clinic.

The blueprint concept developed for a nationwide rollout fuses treatment area and product display to create a compact design which plays with light, reflection and colour resulting in a contemporary twist on a clinical aesthetic that’s instantly recognisable.

We designed the central unit to ensure a format that is both semi-private and social, The ‘+’ formation of the custom seating area offers an experience that feels secluded, but can also be a social experience for customers visiting with a friend or family member, all while being intelligently space efficient. The space feels welcoming, but without compromising professionalism and hygiene which is a key part of the Cavendish Clinic’s brand promise.

cavendish clinic signage

The ‘Gunkie Junkie’ bar is designed to focus in on the brand’s partnership with the now-famous ‘Hydrafacial’ and uses specialised technology that allows guests a chance to see the amazing results of their skincare treatment in real life, as well as a space for consultation.  The celebration space is perfect for social media marketing alongside highlighting the undeniable benefits of the services.

Concrete, illuminated platforms, and ombré Perspex compliment each other to create a signature, contemporary display unit for Skinceuticals and Cavendish Clinic products. Perspex boxes filled with illuminated bars disperse light over the treatment space, as well as doubling as a key structural and design component.

 

This blueprint design has been applied to multiple locations, including concessions in John Lewis.

hydrafacial bar