The project was an exploration of design facilitating escape.

Focusing on utilising natural daylight, fresh air and ambient sound to create an environment of calm and mindfulness, facilitated by Velux window design. The exterior was principally designed by Henning Larsen Architect’s, while we designed the interior as well as the principal contractor for the build. Positioned at Observation Point on the Southbank, The cube was a feature of London design festival 2021.

Design

Our interior aimed to work in harmony with the exterior, featuring a formation of mirrored glass to bounce the daylight around the space and create a kaleidoscopic, surreal sensory experience. The immersive interior is enhanced by an original ambient soundtrack inspired by the sounds from nature composed by Kasper Bjørke. The installation is designed to be dismantlable and mobile, allowing the concept to be a truly fluid one.

Stepped plinths with reflective tops are mirrored and allow for unexpected product display. Use of floating frames and vinyl created illusion of depth and play with form.

The secondary window focuses on the illusion of depth and glorification of products, using various sized frames and mirrors. Sky print and reflective floating podiums created an illusion of products floating in the air.

Scaled versions of the display have been developed for wholesale activations, pop-ups, and table risers around the world.